NEWS

Spitalul austriac cu 14 medici în topul celor mai buni cercetători din lume. Iată lista doctorilor

Spitalul austriac cu 14 medici în topul celor mai buni cercetători din lume. Iată lista doctorilor

Spitalul austriac cu 14 medici în topul celor mai buni cercetători din lume. Iată lista doctorilor

Spitalul Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, a obținut o performanță remarcabilă fiind listat în 2021 și 2022 în clasamentul World’s Best Hospitals. Practic este în topul celor mai buni cercetători științifici la nivel mondial, datorită celor 14 medici colaboratori de la WPK, cotaţi în primii 6% oameni de știință din lume, potrivit topului publicat de Universitatea Stanford.

Numărul specialiștilor incluși în ediția din 2022 a clasamentului a crescut cu 55% comparativ cu 2021, ceea ce reflectă nivelul ridicat al cercetării și expertizei medicale de la spitalul din Viena. Lista celor mai buni oameni de știință din lume a fost selectată dintr-o bază de date publică a celor mai citați savanți, creată de Universitatea Stanford. Aceasta include aproximativ 200.000 de specialiști de elită din 22 de domenii și 176 de subdomenii științifice.

Iată lista celor 14 medici colaboratori ai WPK nominalizați de Universitatea Stanford pentru activitatea de cercetare:

Prof. Univ. Dr. Siegfried Kasper, medic psihiatru și psihoterapeut – primii 0,2% oameni de știință ai lumii a obținut cel mai bun punctaj.

Dr. Kasper deține o expertiză vastă în cercetare, având peste 1.300 de lucrări publicate și un indice Hirsch (h-index) de 116. Principalul său domeniu de interes îl reprezintă bazele biologice ale tulburărilor mentale. Este vorbitor la conferințe naționale și internaționale și se implică activ în programe de cercetare care studiază depresia, anxietatea, psihoza și demența.

Prof. Univ. Dr. Shahrokh F. Shariat, medic urolog, specialist în oncologie urologică – primii 1% oameni de știință ai lumii

Are o activitate de cercetare de peste 25 de ani în domeniul oncologiei urologice, în special în arii legate de cancerul de vezică și cel de prostată. A publicat peste 1.500 de lucrări științifice și 26 de capitole de carte. A fost votat ca fiind cel mai influent urolog în 2020 și, de asemenea, cel mai citat cercetător în domeniul cancerului de prostată din țările vorbitoare de limbă germană.

Prof. Univ. Dr. Georg Stingl, medic dermatolog – primii 2% oameni de știință ai lumii

Profesorul Stingl abordează întreaga patologie dermatologică, de la afecțiuni inflamatorii și alergice ale pielii, la cele autoimune, până la afecțiuni cutanate infecțioase. Pe lângă acestea, este supraspecializat în domeniul bolilor de piele rare, care sunt frecvent determinate genetic.

Este un medic extrem de optimist și încrezător în viitor care mi-a declarat anul trecut într-un interviu că ,,în viitorul nu foarte îndepărtat am putea avea un instrument pentru a opri progresul bolii vitiligo. Acum culegem roadele progresului științific, prin faptul că medicamentele pe care le avem, au devenit din ce în ce mai specifice și că bătălia ar putea fi câștigată în cazul cancerului, alergiei, bolilor autoimune, a bolilor infecțioase în viitor”.

Prof. Univ. Dr. Erich Minar, medic angiolog – primii 2% oameni de știință ai lumii

Este un specialist distins pe plan internațional în domeniul angiologiei (medicină vasculară), care se ocupă cu prevenția și tratarea afecțiunilor circulatorii din toate regiunile vasculare (vene, artere, vase limfatice). Dr. Minar colaborează cu centre de cercetare de renume din SUA și Europa.

Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, medic oncolog – primii 2% oameni de știință ai lumii

Este coordonatorul WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex și reputat centru privat de diagnostic și tratament al cancerului din Europa Centrală și de Est, parte din spitalul Wiener Privatklinik. Cercetările sale se concentrează asupra studiilor clinice în domeniul cancerului de sân și al cancerului pulmonar, precum și asupra medicinei personalizate și a imuno-oncologiei. L-am cunoscut într-o vizită la WPK anul trecut, când mi-a spus cu mândrie că Austria se situează printre primele cinci țări din Europa în care perioada de timp dintre autorizarea introducerii pe piață a unui nou medicament și disponibilitatea acestuia este de circa 100 de zile. ,,Asta înseamnă că la doar 3 luni după ce un medicament a fost înregistrat, el poate fi prescris pacienților de aici, în vreme ce în sud-estul Europei acest interval poate fi de un an, dar în unele cazuri s-a ajuns chiar și la 10 ani”, a declarat renumitul profesor, referindu-se la terapiile oncologice. 

Prof. Univ. Dr. Walter Klepetko, chirurg toracic – primii 5% oameni de știință ai lumii

Este director medical al Centrului Internațional de Oncologie Toracică din Viena (VICTO) al WPK, unde o echipă de experți cu specializări în chirurgie, oncologie și radiologie tratează tumorile maligne toracice folosind cele mai moderne tehnici. Profesorul este un specialist recunoscut internațional în chirurgia toracică și transplantul de plămâni.

,,Cred că rata de supraviețuire a cancerului pulmonar s-a îmbunătățit, din fericire, semnificativ. Combinația de tratament medical modern include nu numai chimioterapia, ci și terapie personalizată, țintită, dar include și faptul chirurgia, care a făcut progrese mari, în ceea ce privește introducerea chirurgiei minim invazivă, pe de o parte, și posibilitatea de a oferi pacienților operații complexe, mari, în condiții de siguranță, deci toate acestea se pun laolaltă și rezidă într-o îmbunătățire clară pentru prognosticul pacienților noștri”, a precizat pentru turism-medical.ro Prof. Univ. Dr. Walter Klepetko.

Prof. Univ. Dr. Martin Schillinger, specialist în medicină internă, angiologie și cardiologie – primii 5% oameni de știință ai lumii

Prioritățile clinice și de cercetare ale profesorului Schillinger sunt diagnosticarea, urmată de tratarea prin metode minim invazive a tulburărilor circulatorii la nivelul inimii, creierului și picioarelor, precum și abordarea  factorilor de risc ale acestora. A publicat numeroase articole de cercetare originale, în special privind terapia endovasculară, și a condus multiple studii de cercetare naționale și internaționale.

Prof. Univ. Dr. Dan Rujescu, medic psihiatru – primii 5% oameni de știință ai lumii

Are o experiență de peste 30 de ani acumulată în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor psihiatrice și psihologice. Principalele sale interese de cercetare sunt neurogenetica, schizofrenia, boala Alzheimer și psihologia neurocognitivă. A publicat peste 1.000 de articole științifice, lucrările sale fiind citate pe scară largă (peste 68.000 de citări conform Google Scholar, h-index de 116).

Prof. Univ. Dr. Rainer Kotz, medic ortoped, specialist în chirurgia tumorilor osoase și chirurgia coloanei vertebrale – primii 5% oameni de știință ai lumii

Este un pionier la nivel mondial în chirurgia ortopedică. Alături de alți specialiști în domeniu, acesta a inventat proteza care-i poartă numele, prima proteză modulară de substituire a articulațiilor și a oaselor lungi (1982). Dr. Kotz a condus atât Societatea Internațională de Chirurgie Ortopedică și Traumatologie, cât și Societatea Internațională de Salvare a Membrelor.

Prof. Univ. Dr. Bruno Niederle, specialist în chirurgie endocrină și vasculară – primii 5% oameni de știință ai lumii

Are o experiență chirurgicală de 40 de ani, completată de o vastă activitate științifică, fiind autorul a peste 500 de publicații. Specialitățile sale principale sunt cancerul tiroidian, inclusiv cel medular, tumorile neuroendocrine și hiperparatiroidismul. Este membru al mai multor organizații, precum Consiliul European de Chirurgie, Colegiul Regal al Chirurgilor și Colegiul American al Chirurgilor.

Prof. Univ. Dr. Paul Knöbl, specialist hematologie oncologică – primii 5% oameni de știință ai lumii

Deține o activitate de peste 30 de ani ca medic hematolog în cadrul Secției de Hematologie și Hemostază, de la Universitatea de Medicină din Viena. A condus numeroase lucrări de cercetare pe teme precum fibrinoliza, hemofilia, coagularea sângelui etc. Este membru al societăților științifice austriece și internaționale.

Prof. Univ. Dr. Rupert Menapace, chirurg oftalmolog – primii 5% oameni de știință ai lumii

Este un expert reputat în chirurgia minim invazivă a cataractei. Alte specialități ale sale includ chirurgia refractivă, prin care sunt corectate deficiențe de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul, chirurgia glaucomului și chirurgia traumatologică și reconstructivă a segmentului anterior al ochiului.

Prof. Univ. Dr. Emeka Nkenke, specialist în chirurgie orală și maxilo-facială – primii 6% oameni de știință ai lumii

Prof. Nkenke deține un doctorat în medicină și este dublu calificat, atât ca medic, cât și ca dentist. Este specializat în planificarea chirurgicală virtuală și în utilizarea implanturilor specifice pacientului în chirurgia ortognatică, chirurgia cranio-facială și chirurgia reconstructivă. Prof. Nkenke a fost pionier în chirurgia ghidată a implanturilor dentare.

Prof. Univ. Dr. Sebastian Schoppmann, specialist chirurgie generală și viscerală – primii 6% oameni de știință ai lumii

Dr. Schoppmann este un specialist de top în tratarea afecțiunilor tractului digestiv, cu o pregătire medicală de elită. Interesele sale de cercetare sunt cancerul esofagian, esofagul Barrett, chirurgia minim-invazivă a cancerului, boala de reflux gastroesofagian, chirurgia profilactică și metastazele limfatice.

Spitalul Wiener Privatklinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 10 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. din Austria. Mai mult de 400 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratamente de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button