PACIENȚISpitale

Ortopedie în Turcia: Medic care a studiat în România operează la spitalul Medikent

Spitalul privat Medikent este situat în orașul Lüleburgaz din Turcia, care aparține regiunii Marmara. Orașul poreclit „Parisul Traciei” în rândul localnicilor, deoarece este relativ mai dezvoltat în comparație cu alte orașe din jur, are o populație de  peste 100.000 de oameni. Medicul iranian Homan Sekhavat a urmat Facultatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” în București și specialitatea de ortopedie și traumatologie în Turcia, unde s-a stabilit definitiv. De peste 10 ani lucrează ca ortoped la spitalul privat Medikent din Lüleburgaz, cel mai mare spital din regiunea respectivă. Medicul vorbește românește și-i așteaptă cu brațele deschise pe pacienții din România.

Întrebat de ce ar alege pacienții români acest spital din Turcia, dr. Homan Sekhavat a spus că insituția în care lucrează poate oferi tot felul de servicii, de diferite specialități: cardiovasculare, medicină internă, ortopedie, ginecologie.

,,Românii pot găsi orice la orice oră aici orice specialitate. Avem posibilitatea să-i internăm aici pentru câteva zile, putem să aranjăm cazare la hoteluri pentru rude, putem aranja prin legăturile cu celelalte agenții”, a precizat pentru turism-medical.ro dr. Homan Sekhavat medic ortoped la Spitalul Medikent.

În ceea ce privește ortopedia, medicul a spus că în departamentul în care lucrează se fac tot felul de operații, de proceduri, protezări, intervenții artroscopice.

,,Numai operații mari de oncologie nu facem aici, dar în afară de asta cam toate operațiile de ortopedie le efectuăm”, a afirmat medicul care a studiat în România.

Turcia oferă tratamente medicale în domeniul chirurgiei ortopedice cu 50-60 la sută mai ieftine comparativ cu alte țări dezvoltate din lume, potrivit lanțurilor private de spitale turcești care practică deja turism medical de zeci de ani și care-și fac reclamă în Europa și nu numai. Românii care au suficienți bani și nu vor să aștepte prea mult pentru o proteză de șold sau pentru o artroscopie aleg spitalele de afară. O opțiune poate fi și Departamentul de Ortopedie și Traumatologie al spitalului Medikent, unde dacă se face programare în prealabil, pacienții nu așteaptă.

,,Dacă știm dinainte când vine pacientul, putem să aranjăm când vrea pacientul. În 2-3 zile aranjăm totul pentru operație. Dar și pentru pacienții de aici este tot la fel procedura”, a mărturisit dr. Homan Sekhavat.

Pentru artroscopii, ortopedul recomandă ca pacienții să rămână o noapte în spital, fiindcă artroscopiile se fac prin anestezie spinală.

,,Se poate să facă de dimineața, să plece seara, dar eu ca medic prefer să stea măcar o  noapte aici și după aia să-l trimitem acasă”, a precizat medicul.

Atunci când pacienții aleg să se opereze în străinătate, se întreabă adesea dacă mai e nevoie să revină la controale după intervențiile chirurgicale.

După intervențiile chirurgicale în Turcia, în funcție de procedura de operație, și pacienții străini trebuie să revină la un control.

,,În general vrem să vedem pacientul periodic. Prima dată peste o lună, poate după 6 luni, dar între timp dacă este nevoie, dacă pacientul are nevoie să ne întrebe ceva, să ne arate ceva, poate să ne contacteze prin whatsapp, prin email”, a dat lămuriri ortopedul.

Pacienții români care vor să aleagă acest spital, pot beneficia de traducător, iar medicul Homan Sekhavat vorbește bine limba română.

,,Cred că eu pot să îi ajut dacă sunt aici atunci când vin ei, dar în general avem oameni care pot face traducere în engleză sau în germană, dar se poate aranja să avem traducători în română”, a mai spus ortopedul.

În prezent, la Spitalul Medikent vin mulți pacienți din Bulgaria pentru examinări medicale de o zi. Acestea durează cam 3-4 ore, iar rezultatele le primesc imediat.

2 comentarii

  1. Bună ziua! Am o gonartroza la genunchiul stâng, vă rog să-mi dați relații, referitor la operație și din ce material este proteza! Va mulțumesc, anticipat!

    1. Buna ziua! L-am contactat pe dl. doctor Homan Sekhavat de la Spitalul Medikent si pentru problema d-voastra de sanatate va recomanda sa mergeti pentru o examinare inainte de operatie la spital. Daca nu este posibil acest lucru, macar sa-i trimiteti o radiografie de genunchi medicului. Il puteti contacta la Spitalul Medikent, în privinta protezelor cu care lucrează domnul doctor am aflat că sunt cele de la GENESIS™ II Total Knee System de la smith&nephew. Va dorim multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button