NEWS

O nouă companie aeriană în România operează zboruri interne la prețuri atractive

Articol de Alexandra Mănăilă

Noua companie aeriană HiSky, lansată în primăvara anului 2020, și-a deschis o nouă bază operațională pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, București. Aceasta este baza #3 a companiei. Acesteia i-au fost alocate 2 avioane de tip Airbus A320 care vor opera atât cursele regulate cât și cele charter. Compania operează zboruri interne și un zbor internațional, urmând ca pe viitor să se extindă.

HiSky este o companie din Republica Moldova, condusă de Iulian Scorpan, fondatorul și directorul general al HiSky, pilot format în România.

În acest moment din București sunt operate 3 curse regulate: 2 naționale și o rută internațională: București- Cluj, București-Timișoara, București- Tel Aviv.

,,Și destinațiile capătă din ce în ce mai multă claritate. Avem deja baze operaționale la București, Cluj și Chișinău. Operăm curse regulate și neregulate (charter) din București, Iași, Cluj, Chișinău, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Târgu Mureș și urmează să se alăture și Craiova”, a declarat Iulian Scorpan, in revista companiei.

Zborurile spre Cluj și Timișoara sunt de Luni până Vineri, iar prețul pentru un segment de zbor începe de la 24,99 euro. Echipa turism-medical.ro a zburat cu HiSky până la Timișoara și înapoi, iar condițiile de zbor au fost bune.

Zboruri ieftine

Zborurile spre Tel Aviv sunt Marți, Joi Sâmbătă și Duminică, iar prețul unui segment de zbor începe de la 49,99 euro. Prețurile cresc dacă veți avea bagaje de cală.

Biletele sunt deja disponibile și pot fi rezervate pe www.hisky.aero.

În ceea ce privește zborurile charter sunt operate din 8 aeroporturi din România, respectiv București, Iași, Cluj, Timișoara, Baia Mare, Târgu Mureș, Craiova, Oradea, Bacău spre 5 destinații exotice. Antalya, Turcia, Hurghada, Egipt, Sharm El Sheik, Egipt, Dubai, Emiratele Arabe Unite, Aqaba, Iordan, Monastir, Tunisia

Potrivit fondatorului companiei, lansarea HiSky pe piața românească nu este o întâmplare.

,,Am reușit să creștem numărul de aeronave până la cinci și putem afirma cu mândrie că avem una din cele mai tinere și moderne flote aeriene din spațiul românesc. Și asta în condițiile în care am pornit de la zero. Ne-ar plăcea să mai cooptăm încă două în acest an, dar incertitudinile încă nu au părăsit definitiv această piață, pentru a putea face prognoze mai exacte. Cert este că reușim să facem față tuturor destinațiilor pe care le avem cu aceste cinci aeronave. Aceste performanțe ne-au permis să mărim și echipajul, s-au făcut și se fac recrutări atât în orașele din România, cât și la Chișinău. Lucrăm în paralel și la dezvoltarea curselor internaționale, am anunțat recent o cursă către Tel-Aviv din București, dar și din Chișinău. Se muncește și la alte conexiuni, cum ar fi spre Iordania sau Marea Britanie”, a precizat Iulian Scorpan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button