DestinațiiPACIENȚI

Ce să vizitezi în Atena

Atena, capitala Greciei, este unul dintre orașele de care te vei îndrăgosti iremediabil, de la prima întâlnire. Este plină de viață și de căldură, de muzee, temple, monumente și piețe, de taverne și mai cu seamă de oameni pietenoși și veseli. Dacă vei ajunge în Atena, garantat că nu vei avea timp să te plictisești. De aceea, mai ales dacă vizita este una scurtă, de tipul city-break, îți recomandăm să stabilești dinainte ce anume vrei să vizitezi și să-ți faci un program precis. Iată care sunt cele mai importante zece obiective turistice din Atena: 

1. Acropole

Nu ai cum să treci prin Atena fără să vizitezi templul Parthenon, ridicat în cinstea zeiței Atena,  faimos în întreaga lume! Cum nu poți rata priveliștea pe care o ai de acolo, de sus.

2. Piața Syntagma

Este un centru al evenimentelor și festivalurilor care se organizează în capitala elenă. Față în față cu piata Syntagma se afla Parlamentul elen, asa ca vei putea asista si la ceremonia de schimbare a garzilor.

3. Templul lui Hefaistos

Templul este dedicat zeului grec al vulcanilor, focului și fierarilor si este unul dintre puținele temple grecești care au fost păstrate în întregime până în prezent. Cu aceasta ocazie vei putea vizita totodata si Agora Antică a Atenei, din imediata apropiere.

4. Portul Pireu

Orașul-port Atena este cunoscut pentru restaurantele sale fermecătoare, Muzeul Nautic, Muzeul Arheologic din Pireu și tavernele de pe faleza. Fără îndoială, este unul dintre locurile de top de vizitat în Atena.

5. Templul lui Zeus

Deși din cele 100 de coloane doar 15 mai sunt azi intacte, gloria acestui templu este neștirbită. Alte două atracții turistice se află în imediata apropiere a templului: băile romane și ruinele zidului lui Themistokles.

6. Stadionul Panathinaiko

Având forma unei potcoave și fiind construit în întregime din marmură albă, stadionul a fost ridicat în 335 î.Hr. sub domnia lui Herodes Atticus și servea ca pistă de atletism în cadrul Jocurilor Panatheniac organizate în cinstea zeiței Atena. După ce stadionul antic a fost restaurat, în 1896 a găzduit renașterea Jocurilor Olimpice.

7. Muzeul Benaki

Muzeul găzduiește obiecte de valoare din timpuri preistorice și colecții de artă ale civilizației grecești, inclusiv piese de artă modernă.

8. Biserica Panaghia Kapnikaria

Este una dintre puținele biserici din secolul al XI-lea rămasă intactă. Pereții și tavanul sunt împodobiți cu mai multe picturi din diverse epoci, iar piesele deținute de biserică sunt unice, așa încât sfântul lăcaș s-ar putea califica și pentru statutul de muzeu de artă.

9. Plaka și Anafiotika

Aceste cartiere sunt pentru cei care adoră cafenelele mici, casele drăguțe, străzile pietruite și parfumul cafelei proaspăt preparate. Cele două zone sunt cele mai bune exemple de arhitectură antică.

10. Muzeul Național de Arheologie

Este cel mai mare muzeu din Grecia și unul dintre cele mai importante din lume care adăpostește sculpturi, statui, vase dar și alte obiecte de artă aparținând perioadei de timp dintre imperiul micenian și cel roman.

 

Photo by Cyprien Delaporte on Unsplash

Laura Bogaciu

Jurnalist cu o experienta de 29 de ani, din care 28 in domeniul Sanatatii. Pasionata de profesie dar cu regretul de a nu fi urmat, la timpul potrivit, Facultatea de Medicina. As fi ales, cel mai probabil, cardiologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button